Werk met plezier, en plezier wordt je werk

Ik ben een lezer. Altijd al geweest. Nieuws, nieuwtjes, roddels, literatuur of lectuur. Het maakt mij niet uit. Zolang er maar woorden staan. Met de nadruk op woorden. Want in de eerste 2 klassen van de lagere school was ik woordblind. Of misschien kwam ik later op gang?

Ik lees elke dag 4 kranten. Niet tot op de letter. Wel de artikelen die mijn interesse wekken en de mensen die mij kennen, weten dat ik veel interesses heb. Misschien wel teveel. Tenminste dat hoor ik thuis regelmatig. Daar hebben ze tegenwoordig ook een sjiek woord voor😊.

Het nadeel van het nieuws is dat het vaak negatief is. Nu zijn wij Nederlanders niet echt positief ingesteld. Je hoeft maar een fout te maken en je kop gaat eraf. Terwijl we onze helden zouden moeten eren!

Zoals een aantal van de lezers weten, is dat ik mijn mening regelmatig geef over wat, volgens mij, voor de BV Nederland beter kan. Meningen verschillen. Maar laten we elkaars mening respecteren en samen naar oplossingen zoeken. Sowieso is iets nooit alleen zwart of wit. Bij mensen zit er altijd een diepere lading achter.

Bij tijd en wijlen krijg ik de kriebels van mezelf. Ik baal dan. Ik ben gericht op positiviteit en waarom moet ik mijn mening dan weer geven. De wereld gaat toch gewoon door. Wat bereik ik ermee? Waarschijnlijk weinig. Alleen ben ik het dan wel kwijt. Want ik heb er dan al geruime tijd over nagedacht.

Gelukkig weet ik waar ik mijn energie van krijg en dat is van mensen! En die zie ik dagelijks.

Zo heb ik het geluk dat ik mede door mijn werk veel bijzondere gesprekken heb en mooie dingen mag meemaken of misschien beter gezegd: “zie”.

Alleen al in afgelopen dagen heb ik onder andere in een deuk gelegen door het verhaal van Nederlands duurzaamste Whiskymaker, Dennis Hurkmans van Bus Whisky | Nederlandse Whisky Een aanrader. Veel humor, zelfspot en uiteindelijk wordt zijn hele proces energie negatief. Zo zouden meer ondernemers moeten zijn.

Donderdag mocht ik een medewerkster thuis bezoeken omdat ze 25 jaar in dienst was. Daar heb ik weer veel gelachen en mooie verhalen gehoord.

Voor mij draait het daarom: plezier maken met anderen en samen veel lachen. Dat schijnt ook goed voor je te zijn en zo is plezier mijn werk.

Waar krijg jij energie van?  

Auteur: Gaby Westelaken

Ik ben een sociaal betrokken en gepassioneerd ondernemer. Gek op mensen, ideeën, innovaties, verbinden en delen. Kernwoorden: verbinden, plezier, samenwerken, betrokken, denken in mogelijkheden, storyteller, pragmatisch, toekomst gericht, groei, uitdagingen en levensgenieter. Directeur van GWS dé schoonmaker..

Plaats een reactie